Excelsior 100 jaar

Op zaterdagavond 6 april 2019 vierde de gemengde zangvereniging “Excelsior” haar 100ste verjaardag in de kerkzaal “De Hoeksteen” in Monster. 
Wat een gezellige avond is dat geworden zeg, een heel andere opzet als wij gewend waren. De sfeer zat er gelijk in toen het klarinetensemble “Caeckelbont” opende, het was even wachten op 1 van de leden die waarschijnlijk de ingang niet kon vinden (natuurlijk in scene gezet).
De dirigent Toon van den Ende had het programma zo opgebouwd dat het een leuke variatie van liederen was. Zo werden er gezellige Nederlandse liedjes gezongen met o.a. Zo heerlijk rustig van Wim Sonneveld, maar ook Soerabaja en Schön ist die Jugend.
Het koor werd begeleid door Masako Awaji op de piano. Zij is de vaste begeleidster van het koor. Ook speelde zij een prachtige pianosolo.
Va Pensiero (het slavenkoor) van Verdi was prachtig en werd begeleid door het klarinetensemble. Het geheel werd gepresenteerd door Rob Veenman (bekend van de WOS). Hij gaf daar een leuke draai aan.
Het koor werd gefeliciteerd door dhr. Rien Mudde van de KCZB. Hij reikte een trofee uit aan voorzitter Aad de Graaf en de leden kregen een presentje wat gebruikt kan worden bij de repetities (een potloodje met gummetje om aantekeningen te maken op het bladmuziek en het blad ‘Vocaal’).
Er waren ook 8 jubilarissen, van 25, 40, 50 en 80 jaar lid, zij werden gehuldigd door Wethouder Piet Vreugdenhil. Zij kregen een oorkonde een speldje en een roos. Daarna werden er nog een aantal liederen gezongen zoals Goodnight Sweetheart en Sentimental Journey.
Rob Veenman sloot de avond af om een ieder te bedanken en het koor sloot af met het prachtige lied An Irish Blessing.
Het was een sfeervolle en gezellig avond en het publiek heeft met volle teugen genoten. Als blijk van waardering gaven zij het jubilerende koor een staande ovatie. Daarna was er nog een informeel samenzijn met de koorleden en bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje. Zo werd de succesvolle avond van “Excelsior” afgesloten!

Sluit Menu